NL

BIOGRAFIE 

Als visuele kunstenaar opgeleid tot muurschildering en tot prototype ontwerper, heb ik gekozen om sinds enkele jaren met het glas te leren werken.Door dit medium probeer ik om de concepten en werelden die me verlevendigen uit te drukken.Hol maar toch vol, troebel als doorschijnend en vervormbaar als onvervormbaar naar wens, heeft dit materiaal verschillende technische eigenschappen. Dit maakt het mogelijk het domein van de verschilllende mogelijkheden met de creatieve geest te gebruiken.


 

Artistic Part


Mijn artistiek onderzoek geeft mijn perceptie van natuur en mensen weer. Deze aspecten die verwikkeld zijn in onze alomvattende dynamische realiteit. Zowel binnen als van buiten kruisen en overlappen de interactieve "lagen". Onder een eenvormig uiterlijk probeer ik mijn verscheidenheid uit te drukken.


 

Poëzie


De Dichtkunst van de beweging neemt een belangrijke plaats in mijn oprichting in.
Zaden


Mijn zaden symboliseren de kiemen van verschillende werelden die aangrenzen aan de onze. Op het eerste zicht lijkt het op zaad, een geheel en afgewerkt voorwerp. Echter, als je het beter bekijkt, ontdek je de lijnen en plantaardige curven. Deze laten zich inspireren door het levende en geeft het ritme aan de materiEle schors van de voorwerpen.


 


I-seed


Ice -Seed of Ijszaad: uitgebracht in 2010 door de smeltende gletsjers. Deze zaden komen tot leven en worden geboren bij het vergaan van een oude wereld, symboliseren ze misschien wel de geboorte van een nieuw tijdperk.


 


Mixe Media


Als beeldhouwer en schilder sinds 1990, heb ik door realisaties van prototypes en decors een kans gekregen om samengestelde materialen en verschillende technieken te combineren.


Ik zocht een subtiele en sterke manier dat me in staat stelt om het menselijke over te brengen door gevoel in de materie uit te drukken. Mijn ontmoeting met glas was determinerend, op de manier waarin ik concepten vertaal die sterkte en breekbaarheid verbinden.Ik druk via dit medium mijn perceptie van realiteit en fantasie uit, soms in gezelschap van anderen.


 

Zien geloven

"Kunst is een zoektocht, een soort van religie, een geloof. Geloven dat er een evenwicht bestaat en dat elk deel intiem verbonden is met de reflecties van de wisselende realiteit die ons steeds ontgaat."


Belgische artiest


 

Mijn creaties drukken ook een "Belgitude" uit: op mijn platte land ben ik gewiegd door symbolisme, surrealisme, art nouveau en het design van de jaren 70

zonder te vergeten "de stripverhalen".


Vaak brengen mijn knipoogjes hulde aan mijn spirituele vaders en allerhande artiesten.